Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kura na grécky spôsob
Vytvorte si príjemnú dovolenkovú atmosféru pri vašom stole a pripravte tento recept pozostávajúci zo skorých zemiakov, kuracieho mäsa a čerstvých paradajok, posypaných syrom Feta a skombinovaných v typickom gréckom štýle. Vaši hostia sa budú cítiť ako na dovolenke.
Príprava
70 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Ošúpané zemiaky vložíme do hrnca s mierne osolenou vodou a privedieme do varu.
-
Keď voda začne vrieť, necháme zemiaky variť po dobu 5 minút a scedíme.
-
Do veľkej misy alebo rajnice naukladáme kuracie stehná a ochutíme ich mletou červenou paprikou. Dôkladne premiešame.
-
Pridáme cibuľu, na pásiky nakrájanú červenú papriku, zemiaky a pretlačený cesnak. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme jednou polievkovou lyžicou Podravka ochucovadla a dôkladne premiešame drevenou vareškou.
-
Kuracie mäso a zeleninu premiestnime na plech na pečenie alebo do zapekacej misy a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C.
-
Po 30 minútach pridáme krájané paradajky a olivy a pečieme ďalších 15 až 20 minút.
Tip
Ak obľubujete pikantné jedlá, pridajte pri príprave 1 až 2 nakrájané feferónky alebo čili papričky.
Servírovanie
Podávame posypané kúskami syra Feta a nasekaným oreganom.