Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kura na grécky spôsob
Ľahké leto
Vytvorte si príjemnú dovolenkovú atmosféru pri vašom stole a pripravte tento recept pozostávajúci zo skorých zemiakov, kuracieho mäsa a čerstvých paradajok, posypaných syrom Feta a skombinovaných v typickom gréckom štýle. Vaši hostia sa budú cítiť ako na dovolenke.
Príprava
70 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Ošúpané zemiaky vložíme do hrnca s mierne osolenou vodou a privedieme do varu. Keď voda začne vrieť, necháme zemiaky variť po dobu 5 minút a scedíme. Do veľkej misy alebo rajnice naukladáme kuracie stehná a ochutíme ich mletou červenou paprikou. Dôkladne premiešame. Pridáme cibuľu, na pásiky nakrájanú červenú papriku, zemiaky a pretlačený cesnak. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme jednou polievkovou lyžicou Podravka ochucovadla a dôkladne premiešame drevenou vareškou. Kuracie mäso a zeleninu premiestnime na plech na pečenie alebo do zapekacej misy a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po 30 minútach pridáme krájané paradajky a olivy a pečieme ďalších 15 až 20 minút.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?