Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi a posypané nastrúhaným syrom, sú ako stvorené stať sa trvalou súčasťou vášho jedálnička.
Príprava
25 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
V panvici na rozohriatom oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie mäso.
-
Pridáme pretlačený cesnak a mrazený hrášok, krátko spolu osmažíme a pridáme pasírované paradajky Podravka.
-
Ochutíme jednou lyžicou Podravka ochucovadla, prilejeme víno a na miernom plameni necháme variť po dobu 5-10 minút.
-
Pred podávaním podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip
Ak uprednostňujete hustejšie omáčky, môžete počas varenia do omáčky primiešať jednu čajovú lyžičku kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.
Servírovanie
Podávame spolu s uvarenými gnocchi, posypané hoblinami nastrúhaného parmezánu.