Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kurča na kyjevský spôsob
Ešte jeden spôsob, ako sa každodenná obyčajná kuracina s trochou masla a korenia, dokonca bez veľa námahy a umenia stane zaujímavým, chutným a novým a ešte k tomu medzinárodne akceptovaným pokrmom.
Príprava
60 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Bylinkové maslo
Na obaľovanie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Maslo vymiešajte do peny, pridajte nadrobno nakrájaný petržlen a pažítku, dochuťte čiernym korením a Podravkou. Dobre premiešajte a takto pripravené maslo vytvarujte do tenkého valčeka. Zabaľte do fólie a nechajte v chladničke stvrdnúť.
-
Filé z kuracích pŕs (4 rezne) zľahka vyklepte, trochu posoľte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Ochladené maslo rozrežte na štyri kusy. Na každý rezeň dajte po jeden kus a zviňte rezne v tvare rolády.
-
Vyváľajte v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Vyprážajte v horúcom oleji desať minút.
Tip
Maslo pripravené týmto spôsobom môžete použiť ako prísadu k rôznym pečeným rezňom.
Aby sa vám mäso po rolovaní neotváralo, dobre ho vyklepte tĺčikom na mäso.
Servírovanie
K vyprážanému kuraciemu mäsu je najlepšou prílohou risi-bisi, alebo opekané zemiaky.