Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Kurča na kyjevský spôsob

Tlačiť

Ešte jeden spôsob, ako sa každodenná obyčajná kuracina s trochou masla a korenia, dokonca bez veľa námahy a umenia stane zaujímavým, chutným a novým a ešte k tomu medzinárodne akceptovaným pokrmom.

Príprava

60 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Bylinkové maslo
Na obaľovanie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Maslo vymiešajte do peny, pridajte nadrobno nakrájaný petržlen a pažítku, dochuťte čiernym korením a Podravkou. Dobre premiešajte a takto pripravené maslo vytvarujte do tenkého valčeka. Zabaľte do fólie a nechajte v chladničke stvrdnúť.

  2. Filé z kuracích pŕs (4 rezne) zľahka vyklepte, trochu posoľte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Ochladené maslo rozrežte na štyri kusy. Na každý rezeň dajte po jeden kus a zviňte rezne v tvare rolády.

  3. Vyváľajte v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Vyprážajte v horúcom oleji desať minút.

Tip

Maslo pripravené týmto spôsobom môžete použiť ako prísadu k rôznym pečeným rezňom.

Aby sa vám mäso po rolovaní neotváralo, dobre ho vyklepte tĺčikom na mäso.

Servírovanie

K vyprážanému kuraciemu mäsu je najlepšou prílohou risi-bisi, alebo opekané zemiaky.