Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Lahodné pečené zemiaky
Pečené zemiaky predtým obalené v ochutenej kukuričnej krupici servírujte s čerstvým šalátom a vychutnávajte si skvelé občerstvenie, ktoré môžete podávať aj s grilovaným kúskom mäsa alebo ryby.
Príprava
45 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Kukuričnú krupicu zmiešame s Podravka ochucovadlom, kari a čiernym mletým korením.
-
Zemiaky, umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Polejeme olivovým olejom a každý kúsok obalíme v pripravenej kukuričnej zmesi.
-
Pripravené zemiaky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C, až kým nebudú mať peknú zlatú farbu.
Tip
Počas pečenia ich občas premiešajte.
Servírovanie
Podávame ihneď s mäsom, rybou alebo zeleným šalátom.