Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Langoše

Tlačiť

Ešte jedno sýte jedlo, ktorému prepožičiavajú charakteristickú chuť cesnak a štipľavé papričky. Poskytne vám dosť energie a sily počas namáhavého dňa. Zo zemiakového cesta vyformujeme tenké langoše, upečieme ich a podávame teplé so smotanou, cesnakom a feferónkou.

Príprava

60 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Omáčka

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a ešte teplé ich olúpeme a nastrúhame.

  2. Do 50 ml teplého mlieka pridáme rozmrvené kvasnice a cukor. Necháme na teplom mieste oddychovať cca 5 minút.

  3. Do misy dáme smotanu, pridáme soľ, zemiaky, Podravku, olej, kvasnice a zvyšok teplého mlieka. Všetko spolu vymiešame elektrickým mixérom a prikryté necháme na teplom mieste kysnúť približne 40 minút.

  4. Z cesta formujeme tenké placky- langoše, hrubé asi 2 cm, pečieme ich na rozohriatom oleji z každej strany okolo 3 minúty, kým nezískajú zlatožltú farbu.

  5. Upečené langoše poskladáme na papierový obrúsok, tak aby sa vsiakol prebytočný tuk

  6. Omáčka: smotanu premiešame s trochou soli, pretlačeným cesnakom a feferónkou.

Tip

Cesnak a feferónku môžete premiešať s 50 ml oleja, v takom prípade vynecháme smotanu.

Servírovanie

Langoše podávame teplé so studenou omáčkou z kyslej smotany.