Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Langoše
Ešte jedno sýte jedlo, ktorému prepožičiavajú charakteristickú chuť cesnak a štipľavé papričky. Poskytne vám dosť energie a sily počas namáhavého dňa. Zo zemiakového cesta vyformujeme tenké langoše, upečieme ich a podávame teplé so smotanou, cesnakom a feferónkou.
Príprava
60 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Omáčka
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Zemiaky uvaríme v šupke a ešte teplé ich olúpeme a nastrúhame.
-
Do 50 ml teplého mlieka pridáme rozmrvené kvasnice a cukor. Necháme na teplom mieste oddychovať cca 5 minút.
-
Do misy dáme smotanu, pridáme soľ, zemiaky, Podravku, olej, kvasnice a zvyšok teplého mlieka. Všetko spolu vymiešame elektrickým mixérom a prikryté necháme na teplom mieste kysnúť približne 40 minút.
-
Z cesta formujeme tenké placky- langoše, hrubé asi 2 cm, pečieme ich na rozohriatom oleji z každej strany okolo 3 minúty, kým nezískajú zlatožltú farbu.
-
Upečené langoše poskladáme na papierový obrúsok, tak aby sa vsiakol prebytočný tuk
-
Omáčka: smotanu premiešame s trochou soli, pretlačeným cesnakom a feferónkou.
Tip
Cesnak a feferónku môžete premiešať s 50 ml oleja, v takom prípade vynecháme smotanu.
Servírovanie
Langoše podávame teplé so studenou omáčkou z kyslej smotany.