Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Liptovské pirohy
Slováci vedia vyčariť zázračné jedlá s maslom, syrom a ovčím syrom, Ich mäkký ovčí syr bryndza je výnimočný a je výborný ako predjedlo, alebo s haluškami, alebo s pirohmi.
Príprava
60 min
Porcia pre
10
Ingrediencie
Cesto
Plnka
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Zemiaky uvarte v šupke. Scedený syr, žĺtky, čierne korenie, nakrájaný kôpor, alebo pažítku a Podravku dobre premiešajte..
-
Uvarené zemiaky ošúpte a pretlačte. Pridajte žĺtky, soľ, krupicu, maslo, hrubú múku a zamieste cesto.
-
Na pomúčenej doske vyvaľkajte cesto na hrúbku 3-4 mm. Narežte ho na krúžky s priemerom 5 cm, alebo na štvorčeky na každý z nich dajte syrovú plnku. Cesto zohnite a pritisnite kraje.
-
Hotové pirohy varte v slanej vriacej vode okolo 15 minút.
Tip
Ak chcete zrýchliť prípravu tohto receptu, na cesto použite zmes na zemiakové cesto Cmok.
Kraje preloženého cesta pritlačte vidličkou, aby sa pri varení neoddeľovalo.
Toto jedlo môžete aj zmraziť
Zmrazovanie: Pirohy pripravte do 4.kroku, zložte ich na podnos a nechajte 2 hodiny zmraziť. Potom ich rozdeľte do vrecúšok a dajte ich späť do mrazničky.
Rozmrazovanie: Zmrazené pirohy varte vo vriacej mierne posolenej vode 20 minút. Nevarte väčšie množstvá naraz.
Trvanlivosť: 90 dní.
Servírovanie
Uvarené liptovské pirohy prelejte smotanou a ozdobte praženou slaninou, alebo strúhankou opraženou na masle.