Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Mäsová roláda a lá pahreba
Jedlá z rôznych druhov mäsa pripravené v pahrebe sú už dnes vzácnosťou. Dnes už málokto môže pripravovať jedlá takýmto spôsobom, a preto je v kuchyni Podravka receptúra tohto jedla prispôsobená príprave v modernej kuchyni.
Príprava
110 min
Porcia pre
8
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Slaninu, petržlenovú vňať a cesnak nasekajte nadrobno, pridajte Podravku, podľa chuti trochu citrónovej šťavy a všetko dobre premiešajte.
-
Mäso vytvarujte do tvaru veľkého rezňa. Naklepte ho, trochu ho posoľte a pokoreňte. Potrite ho pripravenou zmesou a zrolujte. Roládu zviažte niťou a posoľte.
-
Na plech, ktorý tu nahrádza pahrebu dajte olej a zemiaky nakrájané na hrubšie kolieska. Posoľte ho, pokoreňte a zamiešajte.
-
Na zemiaky položte pripravenú roládu, dobre priklopte, alebo pokryte alobalom.
-
Pečte v rúre predhriatej na 200°C. Keď je roláda do polovice upečená, otočte je, podľa potreby podlejte trochou vody a ďalej pokračujte s pečením prikrytej rolády. Celkové pečenie trvá hodinu a pol.
Tip
Teľacie mäso môžete nahradiť aj jahňacinou, alebo bravčovinou.
Počas pečenia je dôležité dobré upevnenie alobalu k okrajom plechu, aby sa mäso nadmerne nesušilo.
Servírovanie
Z upečenej rolády odmotajte niť, narežte ju na kolieska a podávajte so zemiakmi a s ľubovoľným šalátom.