Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Mediteránska rapsódia
Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.
Príprava
15 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
V panvici zohrejeme olivový olej a opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme pasírované paradajky Podravka.
-
Keď sa paradajky zvaria, pridáme cukor a ochucovadlo Stredomorie Podravka. Zalejeme vínom a necháme variť na miernom ohni.
-
Pridáme scedené tuniaky, olivy a kapary a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
-
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme.
Tip
Jedlo môžete pripraviť aj tak, že špagety uvaríte, potom ich scedíte, pridáte k omáčke a krátko povaríte.
Servírovanie
Špagety zalejeme pripravenou omáčkou, posypeme nastrúhaným ovčím syrom, ozdobíme lístkami bazalky a podávame.