Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Mladá hovädzina na hubách dusená v červenom víne.
Bouquet garni, zväzok aromatických bylín je ideálnym korením na dochucovanie jedál ako sú guláše a polievky, preto ho s kľudom pridajte aj do nasledujúceho pokrmu. Po varení zväzok vyberieme a ako prílohu podávame zemiakovú kašu.
Príprava
120 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Na lyžici oleja krátko opečieme prerastenú suchú slaninu – pancetu, nakrájanú na pásiky, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a krátko podusíme.
-
Pridáme pretlačený cesnak, huby nakrájané na štvrťky a cibuľky, s pridaním čierneho korenia a Podravky dusíme na miernom ohni, kým sa tekutina nevyparí. Zložíme z ohňa.
-
Mäso nakrájame na kocky a vyváľame ho v múke. Na zvyšnom oleji a masle pečieme pomúčené mäso.
-
Zalejeme vínom a koňakom, pridáme tymian, petržlenovú vňať a bobkový list zviazané kuchynskou niťou. Mäso dusíme v prikrytej nádobe na miernom ohni okolo 90 minút a z času na čas premiešame a podlejeme vodou.
-
Pridáme dusené huby a spolu s nimi zmes dusíme ešte približne 10 minút. Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip
Cibuľky prelejeme horúcou vodou a necháme krátko odstáť, potom sa budú ľahšie šúpať.
Servírovanie
Podávame teplé so zemiakovou kašou.