Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Morčacie stehná na štajerský spôsob
Z cenovo prístupnej a výdatnej časti morky, ktorá sa dnes obstará celkom jednoducho, vznikli mnohé jednoduché a prístupné pokrmy. Také je aj toto jedlo, ktoré obzvlášť odporúčame v týchto jesenných a zimných dňoch.
Príprava
90 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Cibuľu nakrájame na plátky. Mrkvu, petržlen a zeler na rezance. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Z morčacích stehien stiahneme kožu, natrieme ich soľou, čerstvo mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.
-
Olej ohrejeme, stehná opečieme pomaly zo všetkých strán, tak aby získali peknú farbu.
-
Nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu a bobkový list rozložíme v ohňovzdornej nádobe, hore položíme stehná, spolu s olejom, materinou dúškou, petržlenovou vňaťou a Podravkou ochucovadlom. Zalejeme vínom a octom, nádobu prikryjeme pokrievkou, alebo alobalom.
-
Pečieme v rúre ohriatej na 180°C, približne jednu hodinu. Podľa potreby, počas pečenia zalejeme trochou vína a vody.
-
Upečené stehná vykostíme a mäso nakrájame na plátky.
Tip
Tento pokrm je možné pripraviť aj z kuracích stehien. V tomto prípade bude čas prípravy výrazne kratší.
Po odstránení kože z morčacích stehien vnikne aróma korenín ľahšie do mäsa, ktoré sa vďaka tomu ľahšie upečie.
Servírovanie
Upečené stehná uložíme na zohriaty tanier spolu so zeleninou a výpekom a posypeme nastrúhaným chrenom. Ako prílohu podávame varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.