Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Morčacie stehná na štajerský spôsob

Tlačiť

Z cenovo prístupnej a výdatnej časti morky, ktorá sa dnes obstará celkom jednoducho, vznikli mnohé jednoduché a prístupné pokrmy. Také je aj toto jedlo, ktoré obzvlášť odporúčame v týchto jesenných a zimných dňoch.

Príprava

90 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Cibuľu nakrájame na plátky. Mrkvu, petržlen a zeler na rezance. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Z morčacích stehien stiahneme kožu, natrieme ich soľou, čerstvo mletým čiernym korením a muškátovým orieškom.

  2. Olej ohrejeme, stehná opečieme pomaly zo všetkých strán, tak aby získali peknú farbu.

  3. Nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu a bobkový list rozložíme v ohňovzdornej nádobe, hore položíme stehná, spolu s olejom, materinou dúškou, petržlenovou vňaťou a Podravkou ochucovadlom. Zalejeme vínom a octom, nádobu prikryjeme pokrievkou, alebo alobalom.

  4. Pečieme v rúre ohriatej na 180°C, približne jednu hodinu. Podľa potreby, počas pečenia zalejeme trochou vína a vody.

  5. Upečené stehná vykostíme a mäso nakrájame na plátky.

Tip

Tento pokrm je možné pripraviť aj z kuracích stehien. V tomto prípade bude čas prípravy výrazne kratší.

Po odstránení kože z morčacích stehien vnikne aróma korenín ľahšie do mäsa, ktoré sa vďaka tomu ľahšie upečie.

Servírovanie

Upečené stehná uložíme na zohriaty tanier spolu so zeleninou a výpekom a posypeme nastrúhaným chrenom. Ako prílohu podávame varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.