Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Morčacie (stir-fry)
Stir-fry je technika vyprážania na malom množstve veľmi rozpáleného oleja. Je charakteristická pre čínsku kuchyňu a jedlá z woku. Vyskúšajte mletú morku s restovanou zeleninou, ktorá sa hodí k ázijským rezancom alebo ryži.
Príprava
25 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Vo veľkej panvici alebo vo woku rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na prudkom ohni opekáme asi 4 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
-
Pridáme morčacie mäso, na kocky nakrájanú papriku, mrkvu a smažíme asi 7 minút, kým sa mäso nezatiahne. Mäso priebežne miešame aby sa opieklo rovnomerne.
-
Pridáme sójovú omáčku, zeleninovú pastu, pretlačený cesnak a všetko spolu premiešame.
-
Potom pridáme cuketu nakrájanú na kúsky, ružičky brokolice, premiešame a panvicu prikryjeme, aby sa brokolica podusila. Varíme asi 3 minúty alebo kým brokolica nezmäkne.
-
Dochutíme soľou a posypeme mletým čiernym korením.
Tip
Ak nemáte radi tvrdšiu brokolicu, pred použitím ju krátko blanšírujte.
Servírovanie
Podávajte teplé s ázijskými rezancami alebo ryžou.