Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Musaka z baklažánu
Tradičný pokrm východného Stredomoria, Grécka a Turecka sa už dávno udomácnil aj u nás. Nezaškodí, ak si kvôli zvýšeniu pôžitku z jedla pripomenieme jeho výbornú, základnú receptúru.
Príprava
80 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme trochu odstáť. Opláchneme horúcou vodou a osušíme papierovou utierkou. Kolieska zložíme na plech obložený alobalom a natretý olivovým olejom. Baklažán pečieme 15 minút v rúre zohriatej na 200°C. Na oleji krátko podusíme nakrájanú cibuľu a potom mleté mäso. Pridáme nakrájané paradajky, alebo konzervované lúpané paradajky, bobkový list, čierne korenie, pretlačený cesnak a Podravku. Za podlievania vodou dusíme. Keď mäso zmäkne pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Príprava bešamelu: na rozpustenom masle krátko opečieme múku, zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Pridáme soľ, čierne korenie a parmezán. Bešamel trochu ochladíme a zamiešame doňho našľahané vajíčka. Do ohňovzdornej nádoby poskladáme vrstvu baklažánu, potom časť duseného mäsa, baklažán, potom zase dusené mäso a nakoniec vrstvu baklažánu. Všetko zalejeme pripraveným bešamelom. Musaku pečieme v rúre zahriatej na 220°C cca 20 -30 minút.