Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Nonina kanavaca-Babkina utierka

Tlačiť

Aby nám odhalili starú istrijskú kuchyňu, vybalili dvaja výborní kuchári, Sergio Dragonja a Mario Licul, svoje spomienky a babkinu utierku. Vytvorili veľmi moderný pokrm a venovali ho pamiatke svojich starých mám a ich kuchyne.

Príprava

90 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Cesto
Plnka

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Špenát umyjeme a krátko povaríme v celkom malom množstve vody. Precedíme a nakrájame.

  2. Pršut a cesnak nakrájame, syr nastrúhame.

  3. Na zmesi oleja podusíme mleté mäso. Keď zmäkne, pridáme špenát, pršut, cesnak, soľ, čierne korenie a Podravku. Všetko spolu ešte krátko podusíme. Keď sa zmes ochladí, pridáme vajcia a syr.

  4. Potom zamiesime cesto z múky, vajec, soli a trochou vody – o niečo mäkšie ako rezancové cesto. Cesto vyvaľkáme na tenko, rozdelíme po ňom plnku a pomocou obrusu sformujeme štrúdľu.

  5. Štrúdľu zvinieme do tvaru slimáka, dáme do utierky, na ktorej zaviažeme uzol. Cez uzol prevlečieme varechu, aby utierka s cestom visela a nedotýkala sa dna nádoby. Varíme na miernom ohni od 40 do 45 minút v slanej vriacej vode a potom vyberieme.

Tip

Cesto bude pevnejšie, keď namiesto vajec pridáme iba žĺtky.

Plnku rozmažeme po ceste, ale nie po okrajoch, aby sa okraje pri varení zlepili.

Tento pokrm môžeme aj zmraziť
Zmrazovanie: Jedlo pripravíme podľa receptu až po krok 5. Štrúdľu zvinieme do tvaru slimáka a pevne zabalíme do hliníkovej fólie.
Rozmrazovanie: Štrúdľu vyberieme z fólie a necháme na izbovej teplote cca. 1 hodinu. Vo väčšej nádobe necháme zovrieť vodu a nad ňou, v menšej prikrytej nádobe, alebo na cedidle varíme okolo 45 minút.
Trvanlivosť: 60 dní

Servírovanie

Štrúdľu nakrájame na kúsky, polejeme paradajkovou omáčkou s nasekanou bazalkou. Tento pokrm môžeme podávať so strúhaným parmezánom.