Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Okúzľujúce letné kurča
Pečenou zeleninou s rozpusteným mascarpone ochutenou stredomorskými bylinkami a troškou cukru podávanou s grilovaným kuracím steakom potešíte svojich najbližších.
Príprava
50 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Papriku nakrájame na krúžky, cukety prerežeme na polovicu a narežeme na rezance.
-
Do nádoby na pečenie dáme nakrájanú papriku, cuketu a cesnak nakrájaný na malé kúsky. Všetko zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 210 °C asi 15 minút.
-
Zeleninu vyberieme, posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie, pridáme cukor, soľ a korenie a dobre premiešame. Pridáme olivy a paradajky nakrájané na krúžky, vrátime naspäť do rúry a pečieme ešte asi 20-25 minút.
-
Počas tejto doby osolíme a okoreníme kuracie rezne a ugrilujeme ich. Pripravíme si aj zemiaky, a to tak, že ich ošúpeme a dáme uvariť.
-
Na pečenú zeleninu pridáme mascarpone a dobre premiešame, aby sa poriadne rozpustilo.
-
Keď sú zemiaky mäkké, roztlačíme ich a pridáme mlieko, maslo a soľ podľa chuti.
Tip
Namiesto paradajok môžete použiť krájané paradajky Podravka.
Servírovanie
Pečenú zeleninu posypte petržlenovou vňaťou a podávajte spolu s pripravenou zemiakovou kašou a kuracími rezňami.