Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Osso bucco alla milanese
Známa špecialita severnej časti Talianska, “osso bucco” (dutá kosť) sa podáva s prílohou „risotto milanese“ (s parmezánom a šafranom), zemiakovou kašou, alebo gnocchi a pred podávaním sa preleje aromatickou omáčkou “Gremolata”.
Príprava
110 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Remuláda
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Maslo a 2 lyžice olivového oleja ohrejeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú mrkvu a zeler. Všetko dusíme na miernom ohni 5-10 minút.
-
Mäso vyvaľkáme v múke, opečieme na zvyšku oleja, kým nezíska peknú farbu, položíme ho na dusenú zeleninu, osolíme a okoreníme.
-
Na olej, na ktorom sme piekli mäso pridáme víno a krátko povaríme. Pridáme rozdrvené lúpané paradajky so šťavou, tymian, petržlenovú vňať, bobkový list, citrónovú kôru, Podravku ochucovadlo a krátko dusíme.
-
Mäso a zeleninu prelejeme pripravenou rajčinovou omáčkou. Dusíme v prikrytej nádobe na miernom ohni najmenej 1 hodinu za občasného otáčania mäsa a ľahkého potriasania panvicou.
-
Na prípravu omáčky “Gremolata” krátko opečieme citrónovú kôru, nasekaný cesnak, petržlenovú vňať a tymian.
-
Teľacie koleno v omáčke bezprostredne pred podávaním polejeme omáčkou “Gremolata”.
Tip
Pásiky citrónovej kôry pred pečením namočíme na 1-2 minúty do vody.
Toto jedlo môžeme aj zmraziť.
Zmrazovanie:
Osso bucco pripravíme po krok číslo 5, dobre ochladíme a dáme zmraziť v zodpovedajúcej nádobe.
Rozmrazovanie: Necháme cez noc v chladničke, dáme do hrnca, prikryjeme a zohrievame okolo 30 minút. Dokončíme od kroku číslo 5.
Trvanlivosť: do 60 dní.
Servírovanie
Podávame so zemiakovou kašou, alebo rizotom na milánsky spôsob.