Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Osso bucco alla milanese
hlavné jedlo, hovädzie mäso, jarné chuťovky
Známa špecialita severnej časti Talianska, “osso bucco” (dutá kosť) sa podáva s prílohou „risotto milanese“ (s parmezánom a šafranom), zemiakovou kašou, alebo gnocchi a pred podávaním sa preleje aromatickou omáčkou “Gremolata”.
Príprava
110 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Maslo a 2 lyžice olivového oleja ohrejeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú mrkvu a zeler. Všetko dusíme na miernom ohni 5-10 minút. Mäso vyvaľkáme v múke, opečieme na zvyšku oleja, kým nezíska peknú farbu, položíme ho na dusenú zeleninu, osolíme a okoreníme. Na olej, na ktorom sme piekli mäso pridáme víno a krátko povaríme. Pridáme rozdrvené lúpané paradajky so šťavou, tymian, petržlenovú vňať, bobkový list, citrónovú kôru, Podravku ochucovadlo a krátko dusíme. Mäso a zeleninu prelejeme pripravenou rajčinovou omáčkou. Dusíme v prikrytej nádobe na miernom ohni najmenej 1 hodinu za občasného otáčania mäsa a ľahkého potriasania panvicou. Na prípravu omáčky “Gremolata” krátko opečieme citrónovú kôru, nasekaný cesnak, petržlenovú vňať a tymian. Teľacie koleno v omáčke bezprostredne pred podávaním polejeme omáčkou “Gremolata”.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?