Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Paella Valenciana

Tlačiť

Paella je známe jedlo španielskej kuchyne, ktoré sa pripravuje v širokej panvici, podľa ktorej dostalo aj meno, z rôznych druhov potravín z pevniny, aj mora, ale vždy v kombinácii s ryžou.

Príprava

90 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, sépiu očistíme a nakrájame na kocky, mušle dobre očistíme. Papriky taktiež nakrájame na kocky a cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Zelenú fazuľku nakrájame na menšie kúsky a fazuľu, ktorú sme predtým nechali odstáť vo vode napoly uvaríme.
  2. Na horúcom oleji opražíme kuracie mäso a potom ho vyberieme na tanier.
  3. Na rovnakom tuku chvíľku popražíme cibuľu, potom pridáme pripravenú papriku, cesnak a nakrájané lúpané paradajky. Podlejeme trochou vody a necháme zľahka povariť.
  4. Do takto pripravenej omáčky pridáme opražené kuracie mäso, slávky, garnáty a na kocky nakrájanú sépiu, srdiečka z artičok, zelenú fazuľku, napoly uvarenú fazuľu a vo vode rozpustený šafran. Všetko trochu okoreníme, osolíme a pridáme Podravka ochucovadlo.
  5. Keď všetko zľahka prevrie, pridáme umytú ryžu a dusíme za občasného pridávania vody.

Tip

Okrem ryže si môžeme všetky ostatné zložky do paelly vyberať podľa vlastnej chute. Počas dusenia je potrebné neustále podlievať s trochou vody; namiesto miešania nádobu iba pretraste.

Servírovanie

Paellu podávame so sezónnym šalátom.

Hľadať v obchodoch: