Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Pečená jahňacina

Tlačiť

Tradícia otáčajúcich sa ražňov s jahňatami pri každej ceste v Chorvátsku nie je staršia ako niekoľko desaťročí. Rozšírila sa spolu s turistami, ktorých tento spôsob prípravy mäsa nadchol jednoduchosťou a prepojením s prírodou.

Príprava

120 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Mäso umyjeme, osušíme a potrieme Podravkou ochucovadlom. Dáme ho na plech a prelejeme horúcim olejom.

  2. K mäsu pridáme vetvičku rozmarínu a bobkový list, hlavičku cibule a cesnaku v šupke, nakrájané na štvrtiny.

  3. Na plech pridáme 100 ml horúcej vody a dobre prekryjeme fóliou. Pečieme v rúre na 190°C okolo 90 minút.

  4. Pred koncom pečenia fóliu odstránime, jahňacina tak prijme peknú farbu. Podľa potreby polejeme šťavou z výpeku.

Tip

Zemiaky môžeme piecť spolu s mäsom. Pridáme ich na plech, keď jahňacina dopoly zmäkne.

Servírovanie

Pečenú jahňacinu nakrájame na kusy, výpek precedíme a podávame osobitne. S jahňacinou podávame pečené zemiaky, mladú cibuľku, paradajky a šalát podľa vlastného výberu.