Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Pečené kuracie s citrónom

Tlačiť

Kuracie mäso na argentínsky spôsob so zeleninou, kokosovým mliekom a horčicou ponúka pravú argentínsku arómu. Práve tak ako typický steak, empanada a výborné argentínske vína. S niečím je potrebné začať.

Príprava

90 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Časti kuraťa jeden po druhom dobre opečieme na oleji a vložíme ich do ohňovzdornej nádoby.

  2. Rozpustené maslo zmiešame s citrónovou šťavou, vodou, soľou, Podravka ochucovadlom a zmesou prelejeme kúsky kuraťa.

  3. Zeler a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky, pór a zelerovú stonku na kolieska a rozložíme ich pomedzi kúsky kuraťa. Prikryjeme a pečieme v rúre zohriatej na 200°C približne jednu hodinu.

  4. Medzičasom pripravíme omáčku. Na rozpustenom masle krátko opečieme múku. Pridáme 200 ml kokosového mlieka, soľ, čierne korenie a zmes za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým nezhustne.

  5. Do zvyšného kokosového mlieka primiešame cukor, horčicu a ocot a miešame, kým trochu nezhustne.

  6. Obidve zmesi premiešame do kompaktnej omáčky.

Tip

Omáčku je možné podávať aj osobitne.

Servírovanie

Upečené kuracie mäso so zeleninou vyberieme z rúry, prelejeme omáčkou a podávame s varenou ryžou.