Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Pečené kuracie s citrónom
Kuracie mäso na argentínsky spôsob so zeleninou, kokosovým mliekom a horčicou ponúka pravú argentínsku arómu. Práve tak ako typický steak, empanada a výborné argentínske vína. S niečím je potrebné začať.
Príprava
90 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Časti kuraťa jeden po druhom dobre opečieme na oleji a vložíme ich do ohňovzdornej nádoby.
-
Rozpustené maslo zmiešame s citrónovou šťavou, vodou, soľou, Podravka ochucovadlom a zmesou prelejeme kúsky kuraťa.
-
Zeler a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky, pór a zelerovú stonku na kolieska a rozložíme ich pomedzi kúsky kuraťa. Prikryjeme a pečieme v rúre zohriatej na 200°C približne jednu hodinu.
-
Medzičasom pripravíme omáčku. Na rozpustenom masle krátko opečieme múku. Pridáme 200 ml kokosového mlieka, soľ, čierne korenie a zmes za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým nezhustne.
-
Do zvyšného kokosového mlieka primiešame cukor, horčicu a ocot a miešame, kým trochu nezhustne.
-
Obidve zmesi premiešame do kompaktnej omáčky.
Tip
Omáčku je možné podávať aj osobitne.
Servírovanie
Upečené kuracie mäso so zeleninou vyberieme z rúry, prelejeme omáčkou a podávame s varenou ryžou.