Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Pečené rebrá s javorovým sirupom
Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú marinádu a uvidíte, aký zaujímavý obed navaríte.
Príprava
60 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Rebrá nakrájame na menšie kusy, prelejeme ich Podravka grill tekutou marinádou BBQ a necháme marinovať najmenej 30 minút.
-
Marinované rebrá dáme do vymasteného pekáča alebo panvice a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút. Potom ich polejeme javorovým sirupom a pečieme ešte 20 minút.
-
Papriky nakrájame na kocky a opečieme na malom množstve oleja. Keď sú opečené, vyberieme ich panvice a pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie.
-
Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu, scedíme, pridáme opečené papriky s cesnakom a jemne premiešame.
Tip
Rebrá musia byť tenké a nie príliš mastné. Čím dlhšie budete rebierka marinovať, tým budú šťavnatejšie a chutnejšie.
Servírovanie
Pečené rebrá podávame s ryžou a paprikou.