Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Pečené rebrá s javorovým sirupom

Tlačiť

Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú marinádu a uvidíte, aký zaujímavý obed navaríte.

Príprava

60 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Rebrá nakrájame na menšie kusy, prelejeme ich Podravka grill tekutou marinádou BBQ a necháme marinovať najmenej 30 minút.

  2. Marinované rebrá dáme do vymasteného pekáča alebo panvice a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút. Potom ich polejeme javorovým sirupom a pečieme ešte 20 minút.

  3. Papriky nakrájame na kocky a opečieme na malom množstve oleja. Keď sú opečené, vyberieme ich panvice a pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie.

  4. Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu, scedíme, pridáme opečené papriky s cesnakom a jemne premiešame.

Tip

Rebrá musia byť tenké a nie príliš mastné. Čím dlhšie budete rebierka marinovať, tým budú šťavnatejšie a chutnejšie.

Servírovanie

Pečené rebrá podávame s ryžou a paprikou.