Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Pelamida na grile
Čerstvé ryby voňajúce morom, chládok, jemný vánok a dobré drievka na podpálenie grilu. Či už je nakrájaná na hrubšie rezne, či už je celá, ryba je dobrá, ak je šťavnatá, a upečená až po kosť a nerozpadáva sa.
Príprava
30 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Na podávanie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Očistenú rybu osušíme a nakrájame na rovnaké rezne. Vložíme ich do nádoby a prelejeme zmesou zo 100 ml oleja, pretlačeného cesnaku, čierneho korenia, bobkového listu a Podravky ochucovadla.
-
Rybu tak necháme odstáť približne 2 hodiny a potom ju zľahka opečieme na grile z jednej aj z druhej strany, približne 15 minút.
-
Počas pečenia rybu potierame vetvičkou rozmarínu namočenou do oleja.
Tip
Pelamidu pečieme s kosťami, ak si vyberieme tuniaka, pečieme ho bez kosti…
Servírovanie
Upečenú rybu dáme na tanier, ozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou. K jedlu sa dobre hodí šalát z pečeného baklažánu a cukety, ochutený čiernym korením, kúskami cesnaku, octom a olivovým olejom.