Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Piletina u bijelom vinu (Hong am reisleck)
hlavné jedlo, hydina, recepty
Piletina pripremljena na kontinentalni način flambirana s francuskim konjakom i povezana s kremastim umakom izvrsno će se uklopiti s prilogom od šampinjona i njoka.
Príprava
45 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Za početak otopite maslac u manjoj posudi. Piletini narezanoj na komade dodajte muškatni oraščić pa je popecite na zagrijanom maslacu da dobije zlatnu boju. Zalijte konjakom i flambirajte. Nakon toga dodajte nasjeckani luk i češnjak, podlijte vinom i pospite 1 žlicom Vegete. Poklopljeno pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta, po potrebi podlijevajući vodom. Dok se piletina pirja, u veću količinu kipuće posoljene vode dodajte njoke i kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Gljive narežite i u manjoj tavici na zagrijanom ulju popecite. Posolite ih i popaprite. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?