Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Pita – mäsový závin

Tlačiť

Krehké cesto plnené plnkou z jemne sekanej teľaciny, húb a kukurice, ochutené štipľavou papričkou a prirodzene Podravkou ochucovadlom. Dostatočne sýte jedlo, ktoré môžeme podávať ako samostatný chod s hlávkovým šalátom.

Príprava

120 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Plnka
Na potretie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Múku pomiešame s práškom do pečiva, pridáme maslo nakrájané na plátky, soľ, vodu a zamiesime hladké cesto, ktoré necháme odpočívať na chladnom mieste približne 1 hodinu.

  2. Na masle opečieme nasekanú cibuľu, pridáme teľacinu nakrájanú na kocky, Podravku ochucovadlo, štipľavú papričku a dusíme za podlievania vodou približne 40 minút.

  3. Pred koncom varenia primiešame sladkú kukuricu, šampiňóny nakrájané na štvrtiny a pokračujeme v dusení ešte 10 minút.

  4. Pridáme múku, rozmiešanú v približne 50 ml vody a varíme 2 minúty. Pripravenú plnku ochladíme.

  5. Časť cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do okrúhlej formy priemeru približne 24 cm. Cestom obložíme dno a boky formy.

  6. Po ceste rozložíme mäsovú plnku, na ktorú položíme druhú časť rozvaľkaného cesta.

  7. Žĺtky pomiešame s mliekom, touto zmesou potrieme cesto, popicháme ho vidličkou a pečieme v rúre zohriatej na 200°C, približne 35-40 minút.

Tip

Mäso na pitu nakrájame na čo najmenšie kocky, alebo krátke rezance.

Štipľavú papričku a klasickú Podravku ochucovadlo môžete nahradiť Podravkou ochucovadlom pikant.

Servírovanie

Pitu podávame s hlávkovým šalátom.