Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Pitta coi pomodori

Tlačiť

Predjedlo, ale aj niečo viacej. V Taliansku sú antipasti výbornou príležitosťou, aby sa na najlepší možný spôsob začal obed, ponúkli hostia na nejakej party alebo len hodilo niečo pod zub pri popíjaní pohára vína. Pitta s paradajkami je veľmi podobná vegetariánskej pizzi.

Príprava

90 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Cesto
Plnka

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Kvasnice rozmiešame v troche teplej vody a múky a necháme kysnúť asi 10 minút.

  2. Do zvyšnej múky pridáme soľ, olej, vykysnuté kvasnice a za pridávania vody vymiesime mäkké hladké cesto. Prikryté cesto necháme odstáť na teplom mieste, kým jeho objem nebude dvojnásobný.

  3. Na lyžici olivového oleja krátko podusíme paradajky, papriku nakrájanú na pásiky a na konci pridáme hrubo nasekanú bazalku.

  4. Cesto ešte raz premiesime a vytvarujeme z neho valec. Plech prikryjeme papierom na pečenie, cesto uložíme na plech v tvare venčeka a rukami ho roztiahneme na tenkú vrstvu.

  5. Na cesto poukladáme pripravené paradajky s paprikou, posypeme olivami a kaparami, pokvapkáme olejom a na konci posypeme nastrúhaným syrom.

  6. Pečieme v rúre predhriatej na 220°C 15-20 minút.

Tip

Aby sa cesto ľahšie vytvarovalo na tenkú vrstvu, nenatierajte papier na pečenie olejom.

Toto jedlo môžeme aj zamraziť.
Mrazenie:

Vytvarované cesto pečieme bez plnky, v rúre predhriatej na 220°C asi 8 minút, potom ho necháme vychladnúť, zabalíme do fólie a zamrazíme.
Rozmrazenie: Na zamrazené cesto poukladáme pripravenú plnku (3. krok), pridáme ostatné zložky (5. krok) a pečieme na 220°C asi 10 minút.
Trvanlivosť: do 30 dní.

Servírovanie

Podávame hneď po pečení.