Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Pitta coi pomodori
Predjedlo, ale aj niečo viacej. V Taliansku sú antipasti výbornou príležitosťou, aby sa na najlepší možný spôsob začal obed, ponúkli hostia na nejakej party alebo len hodilo niečo pod zub pri popíjaní pohára vína. Pitta s paradajkami je veľmi podobná vegetariánskej pizzi.
Príprava
90 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Kvasnice rozmiešame v troche teplej vody a múky a necháme kysnúť asi 10 minút. Do zvyšnej múky pridáme soľ, olej, vykysnuté kvasnice a za pridávania vody vymiesime mäkké hladké cesto. Prikryté cesto necháme odstáť na teplom mieste, kým jeho objem nebude dvojnásobný. Na lyžici olivového oleja krátko podusíme paradajky, papriku nakrájanú na pásiky a na konci pridáme hrubo nasekanú bazalku. Cesto ešte raz premiesime a vytvarujeme z neho valec. Plech prikryjeme papierom na pečenie, cesto uložíme na plech v tvare venčeka a rukami ho roztiahneme na tenkú vrstvu. Na cesto poukladáme pripravené paradajky s paprikou, posypeme olivami a kaparami, pokvapkáme olejom a na konci posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v rúre predhriatej na 220°C 15-20 minút.