Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Pitta coi pomodori
Predjedlo, ale aj niečo viacej. V Taliansku sú antipasti výbornou príležitosťou, aby sa na najlepší možný spôsob začal obed, ponúkli hostia na nejakej party alebo len hodilo niečo pod zub pri popíjaní pohára vína. Pitta s paradajkami je veľmi podobná vegetariánskej pizzi.
Príprava
90 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Cesto
Plnka
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Kvasnice rozmiešame v troche teplej vody a múky a necháme kysnúť asi 10 minút.
-
Do zvyšnej múky pridáme soľ, olej, vykysnuté kvasnice a za pridávania vody vymiesime mäkké hladké cesto. Prikryté cesto necháme odstáť na teplom mieste, kým jeho objem nebude dvojnásobný.
-
Na lyžici olivového oleja krátko podusíme paradajky, papriku nakrájanú na pásiky a na konci pridáme hrubo nasekanú bazalku.
-
Cesto ešte raz premiesime a vytvarujeme z neho valec. Plech prikryjeme papierom na pečenie, cesto uložíme na plech v tvare venčeka a rukami ho roztiahneme na tenkú vrstvu.
-
Na cesto poukladáme pripravené paradajky s paprikou, posypeme olivami a kaparami, pokvapkáme olejom a na konci posypeme nastrúhaným syrom.
-
Pečieme v rúre predhriatej na 220°C 15-20 minút.
Tip
Aby sa cesto ľahšie vytvarovalo na tenkú vrstvu, nenatierajte papier na pečenie olejom.
Toto jedlo môžeme aj zamraziť.
Mrazenie:
Vytvarované cesto pečieme bez plnky, v rúre predhriatej na 220°C asi 8 minút, potom ho necháme vychladnúť, zabalíme do fólie a zamrazíme.
Rozmrazenie: Na zamrazené cesto poukladáme pripravenú plnku (3. krok), pridáme ostatné zložky (5. krok) a pečieme na 220°C asi 10 minút.
Trvanlivosť: do 30 dní.
Servírovanie
Podávame hneď po pečení.