Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Plnené bravčové kotlety

Tlačiť

Bravčovina plnená sušeným ovocím má dlhú tradíciu v kontinentálnej časti Chorvátska. Recept na pikantne-sladké kotlety patrí k stredne zložitým, prípravu si zjednodušíte ak si pomôžete malým trikom…

Príprava

60 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Suché slivky naplníme maslom a z nakrájaných kotliet (hrúbky 1, 5 – 2 cm) odstránime kosť.

  2. Každú kotletu narežeme tak, aby vzniklo „vrecko“ a zľahka vyklepeme tĺčikom na mäso cez priehľadnú fóliu.

  3. Do každého pripraveného „vrecka“ vložíme suché slivky a jablká, nakrájané na tenšie plátky a otvory uzavrieme špáradlami.

  4. Plnené kotlety posypeme Podravka ochucovadlom s bylinkami, potrieme horčicou a z každej strany pečieme na oleji 3-4 minúty.

  5. Podlejeme trochou vody, potom dusíme ešte 15-20 minút.

Tip

Okraje plnených kotliet dôkladne vyklepeme tĺčikom na mäso. V takom prípade ich nemusíme pripevniť špáradlami.

Servírovanie

Bravčové kotlety podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou s varenými zemiakmi.