Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Plnené bravčové kotlety
Bravčovina plnená sušeným ovocím má dlhú tradíciu v kontinentálnej časti Chorvátska. Recept na pikantne-sladké kotlety patrí k stredne zložitým, prípravu si zjednodušíte ak si pomôžete malým trikom…
Príprava
60 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Suché slivky naplníme maslom a z nakrájaných kotliet (hrúbky 1, 5 – 2 cm) odstránime kosť.
-
Každú kotletu narežeme tak, aby vzniklo „vrecko“ a zľahka vyklepeme tĺčikom na mäso cez priehľadnú fóliu.
-
Do každého pripraveného „vrecka“ vložíme suché slivky a jablká, nakrájané na tenšie plátky a otvory uzavrieme špáradlami.
-
Plnené kotlety posypeme Podravka ochucovadlom s bylinkami, potrieme horčicou a z každej strany pečieme na oleji 3-4 minúty.
-
Podlejeme trochou vody, potom dusíme ešte 15-20 minút.
Tip
Okraje plnených kotliet dôkladne vyklepeme tĺčikom na mäso. V takom prípade ich nemusíme pripevniť špáradlami.
Servírovanie
Bravčové kotlety podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou s varenými zemiakmi.