Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Podravka toast souffle

Tlačiť

Tieto hrianky sú veľmi chutné a rýchlo sa pripravujú, preto sú vhodným riešením, keď vás nečakane prekvapia hostia.

Príprava

45 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Šunku nakrájame na tenké plátky, syr nastrúhame, bielka oddelíme od žĺtkov a pažítku nadrobno nasekáme.

  2. Do vhodnej nádoby vložíme syr, šunku, pažítku, žĺtky, pridáme sladkú smotanu a Podravka ochucovadlo. Podľa chuti môžeme pridať trochu soli a čierneho korenia. Všetko posypeme škrobovou múčkou a premiešame.

  3. Plátky hrianok krátko opečieme na panvici s trochou masla a to iba z jednej strany.

  4. Opečené hrianky naukladáme na plech natretý maslom a po hriankach rozotrieme pripravenú zmes, do ktorej sme pred dokončením pridali sneh z bielkov. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote okolo 200°C.

Tip

Hrianku Podravka toast souffle môžete pripraviť keď sa ponáhľate a v chladničke nemáte práve veľký výber surovín.

Pri príprave snehu používame dobre vychladené bielka, aby bol sneh pevnejší.

Servírovanie

Zapečené hrianky podávame teplé. Spolu s pivom, vínom, jogurtom, alebo teplým čajom si na hriankach pochutnáte vy, aj vaši hostia.