Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Pohánková štrúdľa
V slovinskom meste Kostanjevica gastronomický tím Podravky nadchol typický slovinský hostinec (gostilna), „Žolnir“. Našli sme tam aj chutné jedlá zo skoro zabudnutej plodiny – pohánky, ktorú znovu objavujú moderné stravovacie trendy.
Príprava
70 min
Porcia pre
8
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Pohánkovú múku dáme do nádoby a prelejeme ju horúcou slanou vodou. Všetko dobre premiešame a necháme ochladiť. Medzičasom pripravíme plnku: scedený tvaroh prepasírujeme, alebo dobre popučíme. Pridáme smotanu, vajce, trochu soli, Podravku ochucovadlo a všetko dobre vymiešame. Vychladnuté cesto položíme na dosku pomúčenú bielou múkou. Dobre ju rozmiešame na dva diely, z ktorých každý rozváľame na hrúbku približne 0, 5 cm. Po ceste rozotrieme plnku z tvarohu a všetko posypeme strúhankou. Množstvo strúhanky závisí od hustoty plnky. Cesto pevne zvinieme do dvoch štrúdlí – “štruklje”. Dáme ich do namočených a vyžmýkaných obrúskov posypaných strúhankou. Štrúdle zľahka zavinieme do obrúskov a zaviažeme niťou. Vložíme variť na približne 30 minút do vriacej slanej vody. Potom ich vyberieme z vody, rozvinieme, necháme trochu odstáť, nakrájame na kúsky a polejeme strúhankou opečenou na masle.