Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Polievka s pečeňovými knedličkami (“Leberknödelsuppe”)
Polievka s pečeňovými knedličkami sa pravdepodobne udomácnila vo vašej kuchyni, tak ako aj v severnej časti Chorvátska. Ak pripravujeme nedeľný obed, alebo sviatočné pohostenie, polievka bude dokonalým úvodom chodov, ktoré budú nasledovať.
Príprava
45 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Pečeňové knedličky
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Hovädziu pečeň očistíme od žiliek a zomelieme v mlynčeku na mäso.
-
Žemle nakrájame na kocky, prelejeme mliekom, kde ich necháme odstáť 10-15 minút a precedíme.
-
Nakrájanú cibuľu krátko prepečieme na masle a ochladíme. Do hlbšej nádoby vložíme pripravenú pečeň, žemle, našľahané vajce, čierne korenie, majorán, petržlenovú vňať, praženú cibuľu a Podravku ochucovadlo.
-
Všetko dobre vymiešame, podľa potreby pridáme 2-3 lyžičky strúhanky a necháme odstáť 10-15 minút.
-
Vytvarujeme knedličky strednej veľkosti a vložíme variť do mierne posolenej vriacej vody na cca 15 minút.
Tip
Polievku je možné pripraviť aj s hovädzou kockou, tak že do litra vriacej vody pridáme 2 hovädzie kocky a varíme 5 minút.
Servírovanie
Uvarené knedličky podávame v horúcej hovädzej polievke.