Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Polievka s pečeňovými knedličkami (“Leberknödelsuppe”)

Tlačiť

Polievka s pečeňovými knedličkami sa pravdepodobne udomácnila vo vašej kuchyni, tak ako aj v severnej časti Chorvátska. Ak pripravujeme nedeľný obed, alebo sviatočné pohostenie, polievka bude dokonalým úvodom chodov, ktoré budú nasledovať.

Príprava

45 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Pečeňové knedličky

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Hovädziu pečeň očistíme od žiliek a zomelieme v mlynčeku na mäso.

  2. Žemle nakrájame na kocky, prelejeme mliekom, kde ich necháme odstáť 10-15 minút a precedíme.

  3. Nakrájanú cibuľu krátko prepečieme na masle a ochladíme. Do hlbšej nádoby vložíme pripravenú pečeň, žemle, našľahané vajce, čierne korenie, majorán, petržlenovú vňať, praženú cibuľu a Podravku ochucovadlo.

  4. Všetko dobre vymiešame, podľa potreby pridáme 2-3 lyžičky strúhanky a necháme odstáť 10-15 minút.

  5. Vytvarujeme knedličky strednej veľkosti a vložíme variť do mierne posolenej vriacej vody na cca 15 minút.

Tip

Polievku je možné pripraviť aj s hovädzou kockou, tak že do litra vriacej vody pridáme 2 hovädzie kocky a varíme 5 minút.

Servírovanie

Uvarené knedličky podávame v horúcej hovädzej polievke.