Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Prosové pagáčiky s kyslou kapustou a kotletami

Tlačiť

Kyslá kapusta a repa, pokrmy z pohánky, prosa, jačmeňa a šošovice, kukuričná kaša a polenta sú len niektoré zo špecialít slovinskej kuchyne, ktorá sa opiera o autentickosť a domácu poľnohospodársku výrobu.

Príprava

70 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Pagáčiky
Kapustová príloha
Kotlety

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Proso dáme variť do vriacej posolenej vody. Varíme, kým sa všetka voda nevsiakne a potom ochladíme.

  2. Do ochladeného prosa pridáme rozpustené maslo, vajce, Podravku ochucovadlo, petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame.

  3. Mokrými rukami vyformujeme pagáčiky, uložíme ich na plech obložený papierom na pečenie.

  4. Pečieme v rúre zohriatej na 200°C 15-20 minút.

  5. Na zohriatom oleji opečieme nasekanú cibuľu.

  6. Pridáme kyslú kapustu a Podravku ochucovadlo. Dusíme za občasného podlievania vodou, kým kapusta nezmäkne.

  7. Nakoniec pridáme nasekaný cesnak a červenú papriku.

  8. Kotlety na krajoch trochu narežeme, osolíme a okoreníme. Na horúcom oleji kotlety opekáme z jednej aj druhej strany.

Tip

Ak je kapusta príliš kyslá, najprv je prepláchneme vodou a scedíme.

Servírovanie

Teplé pagáčiky podávame s dusenou kyslou kapustou a s kotletami.