Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Prosové pagáčiky s kyslou kapustou a kotletami
Kyslá kapusta a repa, pokrmy z pohánky, prosa, jačmeňa a šošovice, kukuričná kaša a polenta sú len niektoré zo špecialít slovinskej kuchyne, ktorá sa opiera o autentickosť a domácu poľnohospodársku výrobu.
Príprava
70 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Pagáčiky
Kapustová príloha
Kotlety
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
- 
											Proso dáme variť do vriacej posolenej vody. Varíme, kým sa všetka voda nevsiakne a potom ochladíme. 
- 
											Do ochladeného prosa pridáme rozpustené maslo, vajce, Podravku ochucovadlo, petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame. 
- 
											Mokrými rukami vyformujeme pagáčiky, uložíme ich na plech obložený papierom na pečenie. 
- 
											Pečieme v rúre zohriatej na 200°C 15-20 minút. 
- 
											Na zohriatom oleji opečieme nasekanú cibuľu. 
- 
											Pridáme kyslú kapustu a Podravku ochucovadlo. Dusíme za občasného podlievania vodou, kým kapusta nezmäkne. 
- 
											Nakoniec pridáme nasekaný cesnak a červenú papriku. 
- 
											Kotlety na krajoch trochu narežeme, osolíme a okoreníme. Na horúcom oleji kotlety opekáme z jednej aj druhej strany. 
Tip
Ak je kapusta príliš kyslá, najprv je prepláchneme vodou a scedíme.
Servírovanie
Teplé pagáčiky podávame s dusenou kyslou kapustou a s kotletami.
 
		 
		