Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Prosové pagáčiky s kyslou kapustou a kotletami
Kyslá kapusta a repa, pokrmy z pohánky, prosa, jačmeňa a šošovice, kukuričná kaša a polenta sú len niektoré zo špecialít slovinskej kuchyne, ktorá sa opiera o autentickosť a domácu poľnohospodársku výrobu.
Príprava
70 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Pagáčiky
Kapustová príloha
Kotlety
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Proso dáme variť do vriacej posolenej vody. Varíme, kým sa všetka voda nevsiakne a potom ochladíme.
-
Do ochladeného prosa pridáme rozpustené maslo, vajce, Podravku ochucovadlo, petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame.
-
Mokrými rukami vyformujeme pagáčiky, uložíme ich na plech obložený papierom na pečenie.
-
Pečieme v rúre zohriatej na 200°C 15-20 minút.
-
Na zohriatom oleji opečieme nasekanú cibuľu.
-
Pridáme kyslú kapustu a Podravku ochucovadlo. Dusíme za občasného podlievania vodou, kým kapusta nezmäkne.
-
Nakoniec pridáme nasekaný cesnak a červenú papriku.
-
Kotlety na krajoch trochu narežeme, osolíme a okoreníme. Na horúcom oleji kotlety opekáme z jednej aj druhej strany.
Tip
Ak je kapusta príliš kyslá, najprv je prepláchneme vodou a scedíme.
Servírovanie
Teplé pagáčiky podávame s dusenou kyslou kapustou a s kotletami.