Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Rizoto s cuketou

Tlačiť

Rizoto je jedným z najpopulárnejších jedál z ryže. Vyskúšali ste ho už s cuketou?

Príprava

35 min

Porcia pre

2

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Umytú cuketu nastrúhame.

  2. V panvici na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu.

  3. Pridáme prelisovaný cesnak a ryžu.

  4. Za stáleho miešania krátko orestujeme, pridáme cuketu, zalejeme vínom a potom trochou vody.

  5. Osolíme a okoreníme čiernym mletým korením.

  6. Dusíme na miernom ohni za občasného miešania a podlievania vodou (asi 400 ml).

  7. Keď je ryža takmer uvarená, primiešame smotanu, aby sme získali krémovú textúru.

  8. Na dochutenie pokrmu pridáme tekuté korenie Podravka Umami.

  9. Servírujeme s cottage cheese a opečenými mandľovými lupienkami.

Tip

Namiesto smotany môžete použiť 1 lyžicu mascarpone.

Servírovanie

Pred podávaním ozdobíme pokrájaným syrom a opečenými mandľovými lupienkami.