Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Rizoto s cuketou
Rizoto je jedným z najpopulárnejších jedál z ryže. Vyskúšali ste ho už s cuketou?
Príprava
35 min
Porcia pre
2
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Umytú cuketu nastrúhame.
-
V panvici na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu.
-
Pridáme prelisovaný cesnak a ryžu.
-
Za stáleho miešania krátko orestujeme, pridáme cuketu, zalejeme vínom a potom trochou vody.
-
Osolíme a okoreníme čiernym mletým korením.
-
Dusíme na miernom ohni za občasného miešania a podlievania vodou (asi 400 ml).
-
Keď je ryža takmer uvarená, primiešame smotanu, aby sme získali krémovú textúru.
-
Na dochutenie pokrmu pridáme tekuté korenie Podravka Umami.
-
Servírujeme s cottage cheese a opečenými mandľovými lupienkami.
Tip
Namiesto smotany môžete použiť 1 lyžicu mascarpone.
Servírovanie
Pred podávaním ozdobíme pokrájaným syrom a opečenými mandľovými lupienkami.