Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Rizoto s hubami

Tlačiť

Aróma troch druhov húb, zelerová stonka a pikantná zálievka dávajú svojský charakter tomuto hubovému rizotu, a okrem rýchlej prípravy, sú skutočným lákadlom na jeho ochutnanie.

Príprava

35 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Zálievku na rizoto pripravíme nasledovne. Vodu necháme prevrieť, pridáme bobkový list, víno, Podravku ochucovadlo Pikant a borievky.

  2. Všetko spolu povaríme asi 2 – 3 minúty.

  3. Na roztavenom masle krátko opražíme pór nakrájaný na plátky a nakrájanú stopku zeleru.

  4. Pridáme hlivu ustricovú, šampiňóny a shiitake huby, nakrájané na štvrtiny. Huby so zeleninou dusíme asi 5 minút, potom pridáme ryžu, zalejeme zálievkou a rizoto dusíme na miernom ohni 15 – 20 minút.

  5. Počas dusenia rizoto zalievame pripravenou zálievkou.

Tip

Pri príprave rizota je veľmi dôležitá príprava zálievky. Táto zálievka sa pripravuje veľmi jednoducho, použitie je široké, nie iba pri všetkých druhoch rizota (mäsové, rybie, zeleninové), ale aj pri ostatných jedlách, ktoré sa behom prípravy podlievajú.

Servírovanie

Rizoto posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom a podávame.