Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Roláda z morčacieho rezňa
Éterické oleje citrusov dávajú koláčom špeciálnu arómu. K bielemu hydinovému mäso sa hodia ešte lepšie. A keď pridáte listovú a koreňovú zeleninu do plnky, lepšie to už ani nejde!
Príprava
90 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Morčacie rezne nakrojíme pozdĺžne, ale nie úplne, aby sme dostali väčšiu plochu. Rezeň vyklepeme, posolíme a potrieme Podravka Natur ochucovadlom.
-
Blitvu (mangold alebo špenát) a mrkvu uvaríme. Mrkvu nakrájame na kocky a blitvu nasekáme nadrobno, alebo rozmixujeme v elektrickom mixéri. Blitvu trochu osolíme, pridáme parmezán, mleté čierne korenie, strúhanku a všetko dobre vymiešame.
-
Nastrúhanú kôru citrónu, pomaranču a limetky dáme na horúcu panvicu bez tuku. Pridáme petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, krátko popražíme a necháme vychladnúť.
-
Pripravený morčací rezeň natrieme plnkou z blitvy. Pridáme mrkvu a posypeme pripravenou zmesou nastrúhanej kôry citrusov. Rezeň zarolujeme a okraje pripevníme špáradlami.
-
Alobal natrieme olejom a položíme naň naplnenú roládu. Roládu zakrútime do alobalu, položíme na plech, podlejeme vodou a pečieme v rúre na 200° C asi 50 minút. Pred koncom pečenia alobal odstránime a roládu ešte krátko zapečieme.
-
Upečenú roládu necháme trochu vychladnúť, odstránime špáradlá a nakrájame ju na plátky.
Tip
Omáčku, v ktorej sa mäso pieklo môžeme precediť, pridáme trochu bieleho vína a lyžičku škrobu, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody. Získame takto veľmi chutnú omáčku k rafinovanému jedlu.
Servírovanie
Podávame s varenou zeleninou.