Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Roláda z morčacieho rezňa

Tlačiť

Éterické oleje citrusov dávajú koláčom špeciálnu arómu. K bielemu hydinovému mäso sa hodia ešte lepšie. A keď pridáte listovú a koreňovú zeleninu do plnky, lepšie to už ani nejde!

Príprava

90 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Morčacie rezne nakrojíme pozdĺžne, ale nie úplne, aby sme dostali väčšiu plochu. Rezeň vyklepeme, posolíme a potrieme Podravka Natur ochucovadlom.

  2. Blitvu (mangold alebo špenát) a mrkvu uvaríme. Mrkvu nakrájame na kocky a blitvu nasekáme nadrobno, alebo rozmixujeme v elektrickom mixéri. Blitvu trochu osolíme, pridáme parmezán, mleté čierne korenie, strúhanku a všetko dobre vymiešame.

  3. Nastrúhanú kôru citrónu, pomaranču a limetky dáme na horúcu panvicu bez tuku. Pridáme petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, krátko popražíme a necháme vychladnúť.

  4. Pripravený morčací rezeň natrieme plnkou z blitvy. Pridáme mrkvu a posypeme pripravenou zmesou nastrúhanej kôry citrusov. Rezeň zarolujeme a okraje pripevníme špáradlami.

  5. Alobal natrieme olejom a položíme naň naplnenú roládu. Roládu zakrútime do alobalu, položíme na plech, podlejeme vodou a pečieme v rúre na 200° C asi 50 minút. Pred koncom pečenia alobal odstránime a roládu ešte krátko zapečieme.

  6. Upečenú roládu necháme trochu vychladnúť, odstránime špáradlá a nakrájame ju na plátky.

Tip

Omáčku, v ktorej sa mäso pieklo môžeme precediť, pridáme trochu bieleho vína a lyžičku škrobu, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody. Získame takto veľmi chutnú omáčku k rafinovanému jedlu.

Servírovanie

Podávame s varenou zeleninou.