Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Ryba na lisabonský spôsob

Tlačiť

Portugalci vás úspešne presvedčia, že milujú ryby, pretože ich ryby doslova plávajú v ich výbornom olivovom oleji a v ešte lepších portugalských vínach. Aj tento recept, z kuchyne Podravka, pochádza z Lisabonu.

Príprava

40 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Nakrájame paradajky, cibuľu, cesnak a olúpané zemiaky na kolieska a rybie filé na väčšie kúsky.

  2. Do nádoby poskladáme striedavo do vrstiev paradajky, zemiaky, cibuľu, cesnak a ryby. Zemiaky a rybu posypeme trochou Podravky, soli a čierneho korenia. Ukladáme, kým nespotrebujeme všetky zložky, pričom poslednou vrstvou budú zemiaky.

  3. Pridáme ešte nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a všetko dochutíme sladkou a pálivou paprikou. Prelejeme 100 ml vody a olivovým olejom.

  4. Prikryté varíme na miernom ohni bez miešania. Podľa potreby potrasieme nádobu. Tento pokrm je hotový, keď zmäknú zemiaky.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu, ktoré je svojím vzhľadom a chuťou podobné pokrmom mnohých iných národov, ktoré žijú v Portugalsku, sa môže používať aj osobitný druh sušenej tresky. Ak sa rozhodnete pre tresku, je potrebné máčať ju predtým v studenej vode.

Príprava tohto pokrmu v prikrytej nádobe umožňuje zachovanie hodnotných zložiek potravín.

Servírovanie

Rybu na lisabonský spôsob môžeme podávať ako samostatný rybí pokrm pri rôznych príležitostiach a v každom ročnom období, pokrm je vhodný na dni pôstu.