Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Ryba na lisabonský spôsob
Portugalci vás úspešne presvedčia, že milujú ryby, pretože ich ryby doslova plávajú v ich výbornom olivovom oleji a v ešte lepších portugalských vínach. Aj tento recept, z kuchyne Podravka, pochádza z Lisabonu.
Príprava
40 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Nakrájame paradajky, cibuľu, cesnak a olúpané zemiaky na kolieska a rybie filé na väčšie kúsky.
-
Do nádoby poskladáme striedavo do vrstiev paradajky, zemiaky, cibuľu, cesnak a ryby. Zemiaky a rybu posypeme trochou Podravky, soli a čierneho korenia. Ukladáme, kým nespotrebujeme všetky zložky, pričom poslednou vrstvou budú zemiaky.
-
Pridáme ešte nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a všetko dochutíme sladkou a pálivou paprikou. Prelejeme 100 ml vody a olivovým olejom.
-
Prikryté varíme na miernom ohni bez miešania. Podľa potreby potrasieme nádobu. Tento pokrm je hotový, keď zmäknú zemiaky.
Tip
Na prípravu tohto pokrmu, ktoré je svojím vzhľadom a chuťou podobné pokrmom mnohých iných národov, ktoré žijú v Portugalsku, sa môže používať aj osobitný druh sušenej tresky. Ak sa rozhodnete pre tresku, je potrebné máčať ju predtým v studenej vode.
Príprava tohto pokrmu v prikrytej nádobe umožňuje zachovanie hodnotných zložiek potravín.
Servírovanie
Rybu na lisabonský spôsob môžeme podávať ako samostatný rybí pokrm pri rôznych príležitostiach a v každom ročnom období, pokrm je vhodný na dni pôstu.