Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Šalát Caprese

Tlačiť

Šalát Caprese z plátkov mozzarelly, paradajok a bazalky je skutočnou talianskou pochúťkou.

Príprava

10 min

Porcia pre

4

Príprava

1
  1. Paradajky nakrájame na tenké plátky. Ak máte menšie paradajky, napríklad cherry, nakrájajte ich na polovicu alebo na tretiny.

2
  1. Mozzarellu natrháme na menšie kúsky alebo nakrájame na tenké plátky.

3
  1. Paradajky a mozzarellu poukladáme na tanier a zľahka dochutíme soľou a korením.

4
  1. V malej miske zmiešame bazalkovú pastu a olivový olej a nalejeme na naaranžované paradajky a mozzarellu.

Tip

Ak šalát necháte 5 až 15 minút postáť, soľ vytiahne z paradajok šťavu, čím vznikne na dne taniera chutná šťava (ideálna na namáčanie chleba).

Servírovanie

Pokvapkáme balzamikom a podávame.