Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Šalát so srňacou filetou
recepty
Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú kombináciu, ktorú si určite zamilujete.
Príprava
30 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Srňaciu filetu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Posypeme Podravkou grill classic, zalejeme 40 ml olivového oleja a necháme postáť 30 minút. Takto pripravené mäso dáme na dobre vyhriaty gril alebo do grilovacej panvice a ugrilujeme zo všetkých strán do želanej prepečenosti. Zložíme z ohňa a necháme v teple. Zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, tymian, bazalku, chilli, olivový olej, trochu soli a korenia a dobre premiešame.
Tip
Srňacina obsahuje všetky vitamíny v optimálnych hodnotách a je charakteristická vysokým obsahom železa (3,0 mg/100 g). Srňacina obsahuje: 21% bielkovín, 4% tuku a energetické hodnoty 120 kcal/100 g.
Servírovanie



páči sa vám to?