Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Šalát z pečenej tekvice a rukoly
Využite tekvicovú sezónu a pripravte si lahodný šalát. Do zlatista zapečenú tekvicu s rukolou a syrom feta skvele doplnia tekvicové semiačka a dresing obohatený o med a horčicu.
Príprava
25 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Rúru vyhrejeme na 240 °C. Nakrájanú tekvicu dáme na plech, polejeme olivovým olejom, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.
-
Pečieme dozlatista a do chrumkava po okrajoch (15-20 minút). Necháme vychladnúť.
-
Vo veľkej šalátovej mise zmiešame vychladnutú tekvicu, na kocky nakrájanú fetu a rukolu.
-
V malej miske zmiešame zeleninovú pastu, olivový olej, jablčný ocot, soľ, mleté čierne korenie a nalejeme na šalát.
Tip
Do zálievky môžete pridať 1 lyžičku medu a 1 lyžičku horčice.
Servírovanie
Šalát posypeme tekvicovými semienkami a podávame.