Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Slavonski ljuti čobanac
hlavné jedlo, hovädzie mäso
Fini prah sjajno crvene boje, slatkastog ili ljutog okusa dobiven sušenjem i mljevenjem paprika neizostavan je začin slavonske kuhinje. Dat će tako okus i nadaleko poznatom čobancu.
Príprava
60 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, posudu malo maknite s vatre, umiješajte crvenu papriku u prahu i odmah zalijte s 100 ml tople vode. Dodajte meso narezano na kocke, lovorov list, feferon, passatu , nasjeckani češnjak i Vegetu. Lagano promiješajte i pirjajte podlijevajući vodom.Vode u posudi mora biti toliko da pokrije meso. Kad meso skoro omekša, dodajte krumpir narezan na kocke i zajedno kuhajte još oko 15 minuta. Na kraju umiješajte vino te Gussnel koji ste prethodno razmutili s malo vode.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?