Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Soba-rezance so zeleninou

Tlačiť

Soba-rezance sa podobajú špagetám. Pôvodne sa pripravovali zo zmesi pohánkovej a pšeničnej, alebo iba z pohánkovej múky. Ich príprava sa stala turistickou atrakciou v Japonsku. Existujú aj varianty ako sú „cha – soba“, rezance, ktoré obsahujú čajové lístky.

Príprava

50 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Omáčka

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Bravčové filé, papriku a čerstvú kapustu nakrájame na tenké rezance a cibuľu na plátky.

  2. Cibuľu a filé opečieme na dvoch lyžiciach oleja. Pridáme zázvor, nakrájaný cesnak, lyžičku Podravky ochucovadla a za stáleho miešania pečieme 7-8 minút.

  3. Upečené filé s cibuľou vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.

  4. V rovnakej panvici na zvyšnom oleji opečieme papriku a čerstvú kapustu. Pridáme lyžičku Podravky ochucovadla a spolu pečieme ešte okolo 10 minút. Do kapusty pridáme hotové filé, sezamový olej, dobre premiešame a odstavíme z ohňa.

  5. Cestovinu uvaríme, scedíme a pridáme k pripravenej zelenine.

  6. Zo sójovej omáčky, hnedého cukru, mirinu a saké pripravíme omáčku.

  7. Cestovinu so zeleninou prelejeme omáčkou, všetko spolu premiešame a dobre ohrejeme.

Tip

Papriku, cibuľu, kapustu a filé môžeme pripraviť pol až jednu hodinu pred varením.

Tento pokrm môžeme aj zmraziť:
Zmrazovanie Jedlo pripravíme po krok 5, vychladíme, rozdelíme do zodpovedajúcich nádob a dáme zmraziť.
Rozmrazovanie: Jedlo dáme na noc rozmraziť do chladničky a v nádobe s trochou vody ho ohrejeme na primeranej teplote. Ďalej jedlo pripravujeme od kroku 5.

Trvanlivosť: 30 dní.

Servírovanie

Podávame teplé.