Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Soba-rezance so zeleninou
Soba-rezance sa podobajú špagetám. Pôvodne sa pripravovali zo zmesi pohánkovej a pšeničnej, alebo iba z pohánkovej múky. Ich príprava sa stala turistickou atrakciou v Japonsku. Existujú aj varianty ako sú „cha – soba“, rezance, ktoré obsahujú čajové lístky.
Príprava
50 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Omáčka
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Bravčové filé, papriku a čerstvú kapustu nakrájame na tenké rezance a cibuľu na plátky.
-
Cibuľu a filé opečieme na dvoch lyžiciach oleja. Pridáme zázvor, nakrájaný cesnak, lyžičku Podravky ochucovadla a za stáleho miešania pečieme 7-8 minút.
-
Upečené filé s cibuľou vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.
-
V rovnakej panvici na zvyšnom oleji opečieme papriku a čerstvú kapustu. Pridáme lyžičku Podravky ochucovadla a spolu pečieme ešte okolo 10 minút. Do kapusty pridáme hotové filé, sezamový olej, dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
-
Cestovinu uvaríme, scedíme a pridáme k pripravenej zelenine.
-
Zo sójovej omáčky, hnedého cukru, mirinu a saké pripravíme omáčku.
-
Cestovinu so zeleninou prelejeme omáčkou, všetko spolu premiešame a dobre ohrejeme.
Tip
Papriku, cibuľu, kapustu a filé môžeme pripraviť pol až jednu hodinu pred varením.
Tento pokrm môžeme aj zmraziť:
Zmrazovanie Jedlo pripravíme po krok 5, vychladíme, rozdelíme do zodpovedajúcich nádob a dáme zmraziť.
Rozmrazovanie: Jedlo dáme na noc rozmraziť do chladničky a v nádobe s trochou vody ho ohrejeme na primeranej teplote. Ďalej jedlo pripravujeme od kroku 5.
Trvanlivosť: 30 dní.
Servírovanie
Podávame teplé.