Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Srnčie rezne
Pri čítaní tohto receptu, by sa vám mohlo stať, že náhle vyhladnete. Keď sa rozhodnete pustiť sa doňho, nech vás neodradí potrebný čas, pretože už s prvými vôňami budete cítiť veľkú spokojnosť, ktorá sa vyrovná vynaloženej námahe.
Príprava
120 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Víno rozriedime s 200-300 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme bobkový list, klinčeky, borievku, nahrubo nakrájaný cesnak a Podravku ochucovadlo.
-
Marinádu varíme na miernom ohni 10 minút, necháme vychladnúť a potom ňou prelejeme pripravené rezne. Necháme ich marinovať na chladnom mieste okolo 3 hodín.
-
Po marinovaní rezne zo všetkých strán opečieme na horúcom oleji. Pridáme nakrájanú suchú slaninu, cibuľu, zeler nakrájaný na plátky a petržlen na kolieska. Rezne podlejeme zmesou vína, v ktorej sa rezne marinovali a dusíme v polootvorenej nádobe približne 30 minút.
-
Potom pridáme slivkový lekvár zriedený 2-3 lyžicami vody, rajčinový pretlak a zvyšok marinády spolu s koreninami. Pokračujeme v dusení na miernom ohni okolo 40 minút, kým mäso nezmäkne.
-
Pred ukončením varenia zamiešame škrobovú múčku s trochou vody a krátko povaríme.
Tip
Namiesto lekváru môžeme použiť približne 50 g sušených sliviek bez kôstok. Tento pokrm môžeme aj zmraziť Zmrazovanie: Rezne spolu s omáčkou vložíme do zodpovedajúcej nádoby (obalu) a dáme zmraziť. Odmrazovanie: Cez noc necháme rezne v chladničke a potom ich v nádobe s trochou vody zľahka podusíme. Trvanlivosť: 30 až 60 dní.
Servírovanie
Srnčie rezne podávame s kukuričnou kašou – polentou.