Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Srnčie rezne

Tlačiť

Pri čítaní tohto receptu, by sa vám mohlo stať, že náhle vyhladnete. Keď sa rozhodnete pustiť sa doňho, nech vás neodradí potrebný čas, pretože už s prvými vôňami budete cítiť veľkú spokojnosť, ktorá sa vyrovná vynaloženej námahe.

Príprava

120 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Víno rozriedime s 200-300 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme bobkový list, klinčeky, borievku, nahrubo nakrájaný cesnak a Podravku ochucovadlo.

  2. Marinádu varíme na miernom ohni 10 minút, necháme vychladnúť a potom ňou prelejeme pripravené rezne. Necháme ich marinovať na chladnom mieste okolo 3 hodín.

  3. Po marinovaní rezne zo všetkých strán opečieme na horúcom oleji. Pridáme nakrájanú suchú slaninu, cibuľu, zeler nakrájaný na plátky a petržlen na kolieska. Rezne podlejeme zmesou vína, v ktorej sa rezne marinovali a dusíme v polootvorenej nádobe približne 30 minút.

  4. Potom pridáme slivkový lekvár zriedený 2-3 lyžicami vody, rajčinový pretlak a zvyšok marinády spolu s koreninami. Pokračujeme v dusení na miernom ohni okolo 40 minút, kým mäso nezmäkne.

  5. Pred ukončením varenia zamiešame škrobovú múčku s trochou vody a krátko povaríme.

Tip

Namiesto lekváru môžeme použiť približne 50 g sušených sliviek bez kôstok. Tento pokrm môžeme aj zmraziť Zmrazovanie: Rezne spolu s omáčkou vložíme do zodpovedajúcej nádoby (obalu) a dáme zmraziť. Odmrazovanie: Cez noc necháme rezne v chladničke a potom ich v nádobe s trochou vody zľahka podusíme. Trvanlivosť: 30 až 60 dní.

Servírovanie

Srnčie rezne podávame s kukuričnou kašou – polentou.