Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Steaky z lososa s jemnou bielou omáčkou
Vyskúšajte tento vynikajúci recept a uvidíte, že sa stane súčasťou vašich pravidelných receptov.
Príprava
35 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Ošúpeme zemiaky, väčšie kusy prekrojíme, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút.
-
Zmiešame olivový olej so šťavou z citróna a ochucovadlom Podravka a touto zmesou potrieme steaky z lososa.
-
Zemiaky vyberieme z rúry a vložíme dnu lososa, ktorého pečieme kožou nadol približne 10-15 minút. Kým sa losos pripravuje, urobíme si omáčku.
-
Do rozohriatej panvice vložíme maslo. Pridáme múku a cukor a miešame, kým sa maslo neroztopí a všetky ingrediencie nespoja. Za stáleho miešania pridáme mlieko a omáčku privedieme do varu. Osolíme a pridáme šťavu z citróna, horčicu a chren. Necháme krátko povariť.
Tip
Pred pečením lososa, vložte do rúry šálku s vodou. Vyparená tekutina zabráni vysušeniu lososa.
Servírovanie
Omáčku stiahneme z plameňa a pridáme nasekaný kôpor a smotanu. Miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja a podávame s pečenými steakmi z lososa a zemiakmi.