Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Steaky z lososa s jemnou bielou omáčkou

Tlačiť

Vyskúšajte tento vynikajúci recept a uvidíte, že sa stane súčasťou vašich pravidelných receptov.

Príprava

35 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Ošúpeme zemiaky, väčšie kusy prekrojíme, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 25 minút.

  2. Zmiešame olivový olej so šťavou z citróna a ochucovadlom Podravka a touto zmesou potrieme steaky z lososa.

  3. Zemiaky vyberieme z rúry a vložíme dnu lososa, ktorého pečieme kožou nadol približne 10-15 minút. Kým sa losos pripravuje, urobíme si omáčku.

  4. Do rozohriatej panvice vložíme maslo. Pridáme múku a cukor a miešame, kým sa maslo neroztopí a všetky ingrediencie nespoja. Za stáleho miešania pridáme mlieko a omáčku privedieme do varu. Osolíme a pridáme šťavu z citróna, horčicu a chren. Necháme krátko povariť.

Tip

Pred pečením lososa, vložte do rúry šálku s vodou. Vyparená tekutina zabráni vysušeniu lososa.

Servírovanie

Omáčku stiahneme z plameňa a pridáme nasekaný kôpor a smotanu. Miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja a podávame s pečenými steakmi z lososa a zemiakmi.