Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Sviatočná polievka s krupicovými knedličkami
Na prípravu tradičnej sviatočnej polievky potrebujeme viac času – pripravuje sa pomaly, bez zhonu, práve tak, ako ju pripravovali naše staré mamy. A kým sa polievka pomaly varí spolu so zvukmi vianočných piesní, pripravíme sa na dni pokoja a radosti.
Príprava
150 min
Porcia pre
8
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Sliepku vložíme do väčšieho hrnca a zalejeme studenou vodou tak, aby prikryla mäso. Pridáme ošúpanú koreňovú zeleninu, Podravka ochucovadlo a dáme na mierny oheň, kým nezovrie. Keď zovrie, lyžicou odstránime penu a pokračujeme vo varení, v čiastočne prikrytej nádobe, kým sliepka nezmäkne. Na konci varenia pridáme vetvičku zelerovej a petržlenovej vňate. Počas varenia si pripravíme zmes na krupicové knedličky. V hlbokej nádobe rozmiešame vajcia, pridáme krupicu, Podravka ochucovadlo, posekanú petržlenovú vňať a vyšľaháme, aby vznikla rovnomerná hmota. Prikryté necháme odstáť asi pol hodinu. Zmes na krupicové knedličky premiešame a lyžičkou formujeme knedličky, ktoré vložíme do vriacej polievky. Varíme na miernom ohni okolo 8 až 10 minút.