Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Sviatočná polievka s krupicovými knedličkami

Tlačiť

Na prípravu tradičnej sviatočnej polievky potrebujeme viac času – pripravuje sa pomaly, bez zhonu, práve tak, ako ju pripravovali naše staré mamy. A kým sa polievka pomaly varí spolu so zvukmi vianočných piesní, pripravíme sa na dni pokoja a radosti.

Príprava

150 min

Porcia pre

8

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Sliepku vložíme do väčšieho hrnca a zalejeme studenou vodou tak, aby prikryla mäso. Pridáme ošúpanú koreňovú zeleninu, Podravka ochucovadlo a dáme na mierny oheň, kým nezovrie.
  2. Keď zovrie, lyžicou odstránime penu a pokračujeme vo varení, v čiastočne prikrytej nádobe, kým sliepka nezmäkne. Na konci varenia pridáme vetvičku zelerovej a petržlenovej vňate.
  3. Počas varenia si pripravíme zmes na krupicové knedličky. V hlbokej nádobe rozmiešame vajcia, pridáme krupicu, Podravka ochucovadlo, posekanú petržlenovú vňať a vyšľaháme, aby vznikla rovnomerná hmota. Prikryté necháme odstáť asi pol hodinu.
  4. Zmes na krupicové knedličky premiešame a lyžičkou formujeme knedličky, ktoré vložíme do vriacej polievky. Varíme na miernom ohni okolo 8 až 10 minút.

Tip

Uvarené knedličky nesmú byť v polievke dlho, inak ju “vypijú”. Môže sa aj zamraziť Zmrazovanie: Polievku pripravíme po krok 3. Scedenú polievku ochladíme a odstránime nadmerný tuk. Nalejeme do vhodných nádob s vrchnákom, alebo do plastových vrecúšok a zmrazíme. Polievku môžeme naliať aj do nádob na prípravu ľadu, zmrazené kocky vyberieme a dáme do vrecúšok. Jednotlivo ich môžeme použiť aj pri príprave iných pokrmov. Odmrazovanie: Nádoby, alebo vrecúška s polievkou krátko ponoríme do horúcej vody, tak aby sa zmrazená polievka oddelila od stien nádoby. Potom preložíme do nádoby s trochou vody a zohrievame na miernom ohni, kým sa neroztopí. Prípravu ukončíme 3. a 4. krokom. Trvanlivosť: 90 dní

Servírovanie

Teplú polievku podávame so zeleninou, ktorá sa varila v polievke a s narezanou uvarenou sliepkou podávame chrenovú, alebo inú omáčku.

Hľadať v obchodoch: