Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Sviečková
hovädzie mäso
Okrem dojmov z návštevy s prekrásnej Prahy s Vltavou, naši turisti prinášajú z Čiech aj dojmy z českej kuchyne. Sviečková, ktorej základnou surovinou je hovädzí biftek je jedlo pre labužníkov a bonvivánov.
Príprava
70 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Biftek očistite od žiliek a potom ho prešpikujte kúskami slaniny. Potrite Twistom na hovädzie mäso a popražte zo všetkých strán v horúcom oleji. Pridajte očistenú, na väčšie kusy nakrájanú zeleninu a krátko opečte. Ako základ do horúcej vody pridajte mäsovú kocku, bobkový list, tymián, citrónovú kôru a varte 2 až 3 minúty. Opečené mäso a zeleninu vložte na plech, zalejte pripraveným základom, prikryte alobalom a pečte asi 40 minút v rúre zohriatej na 180°C. Keď je mäso upečené, nakrájajte ho a zo zeleniny a výpeku pripravte omáčku. Do omáčky prepasírujte zeleninu, zavarte škrobovú múčku rozmiešanú v troche vody, pridajte smotanu na varenie, ocot, marmeládu a biele víno..
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?