Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Sviečková
Okrem dojmov z návštevy s prekrásnej Prahy s Vltavou, naši turisti prinášajú z Čiech aj dojmy z českej kuchyne. Sviečková, ktorej základnou surovinou je hovädzí biftek je jedlo pre labužníkov a bonvivánov.
Príprava
70 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Základ omáčky
Do omáčky
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Biftek očistite od žiliek a potom ho prešpikujte kúskami slaniny. Potrite Twistom na hovädzie mäso a popražte zo všetkých strán v horúcom oleji. Pridajte očistenú, na väčšie kusy nakrájanú zeleninu a krátko opečte.
-
Ako základ do horúcej vody pridajte mäsovú kocku, bobkový list, tymián, citrónovú kôru a varte 2 až 3 minúty.
-
Opečené mäso a zeleninu vložte na plech, zalejte pripraveným základom, prikryte alobalom a pečte asi 40 minút v rúre zohriatej na 180°C.
-
Keď je mäso upečené, nakrájajte ho a zo zeleniny a výpeku pripravte omáčku.
-
Do omáčky prepasírujte zeleninu, zavarte škrobovú múčku rozmiešanú v troche vody, pridajte smotanu na varenie, ocot, marmeládu a biele víno..
Tip
Prešpikovaný biftek môžete marinovať Twistom aj deň vopred.
Servírovanie
Nakrájané mäso prelejte omáčkou a podávajte so žemľovou knedľou.