Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Tournedos s maslovou zeleninou

Tlačiť

Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho umenia.

Príprava

45 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Očistíme a umyjeme brokolicu, mrkvu a fazuľky.

  2. Brokolicu nakrájame na ružičky, mrkvu na prúžky.

  3. Zeleninu krátko varíme vo vriacej vode, do ktorej pridáme štipku morskej soli tak, aby sa uvarila, ale nerozvarila, tzv. „al dente“.

  4. Po uvarení ihneď zeleninu presunieme do panvice so studenou vodou a ľadom, aby zostala chrumkavá a držala peknú farbu.

  5. Hovädzinu narežeme na medailóniky v šírke 2 palcov, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji približne 1-2 minúty z každej strany tak, aby ostal steak vnútri mäkký a ružový a z vonku červený.

  6. Steak osolíme a odložíme na teplé miesto.

  7. Z panvice, v ktorej sme restovali mäso odoberieme prebytočný tuk, zalejeme koňakom a flambujeme.

  8. Pridáme víno, soľ, korenie a privedieme do varu.

  9. Do omáčky pridáme nakrájané maslo a dobre premiešame.

  10. V ďalšej panvici rozpustíme maslo, pridáme 1 polievkovú lyžicu Podravka ochucovadla, potom scedenú uvarenú zeleninu, pomiešame a necháme na panvici chvíľku zohriať.

Tip

Pri príprave omáčky použite zamrznuté kocky masla, ktoré jemne zahustia omáčku a dodajú jej jemnosť.

Servírovanie

Servírujeme na tanieri s opraženými toastami. Na každý plátok toastu dáme teplý steak, zalejeme šťavou a podávame so zeleninou.