Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Tuniak v cibuľovej omáčke
Ako hold portugalskej kuchyni predstavujeme veľmi jednoduché jedlo z tuniaka, ktorého príprava trvá len 50 minút. Doporučujeme jeho podávanie s pohárikom vína a pri počúvaní príjemnej hudby, ideálne pod holým nebom na terase, alebo na balkóne. Dobrú chuť!
Príprava
50 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Na olivovom oleji opečieme nakrájanú cibuľu a paradajky.
-
Pridáme jablkový ocot a Podravku ochucovadlo a podusíme desať minúť. Keď cibuľa zmäkne pridáme škrobovú múčku rozmiešanú v troche vody a vína.
-
Filé z tuniaka pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme a opečieme z každej strany na oleji po päť minút.
Tip
Instead of tuna fish you can use bonitol.
Servírovanie
Place done tuna steaks on heated plate, pour over with onion sauce and serve with cooked rice as side dish.