Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Varaždínska hostina

Tlačiť

Severozápadné Chorvátsko, kde sa mäso marinuje, nakladá a údi v dyme, kapusta kvasí v drevených sudoch, ako za starých čias, miluje veľmi rozumnú a chutnú kombináciu údeného mäsa s veľmi zdravou kyslou kapustou.

Príprava

100 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Rascu navlhčíme trochou vody, potom ju rozdrvíme. Pomiešame s rozpučeným cesnakom, soľou a Podravkou ochucovadlom.

  2. Časťou tejto zmesi natrieme bravčové rebrá a necháme odstáť najmenej jednu hodinu. Kapustu opláchneme, hlavne, keď je príliš kyslá a koleno krátko povaríme.

  3. Do hrnca vložíme kapustu, povarené koleno a zvyšok zmesi cesnaku, rasce a Podravky ochucovadla. Prelejeme vodou a varíme na miernom ohni, kým všetko nezmäkne.

  4. Kým sa kapusta varí, vložíme do zohriatej rúry na masť piecť pripravené rebrá. Počas pečenia ich podľa potreby podlievame trochou vody.

Tip

Ako príloha k tomuto originálnemu jedlu sa môže použiť aj domáca kukuričná kaša. Podľa starých zvyklostí tohto kraja je možné kašu poliať aj zmesou nakrájanej slaniny a mletých tekvicových jadierok.

Servírovanie

Uvarené koleno a pečené rebrá nakrájame na pekné kúsky. Na predhriaty tanier naukladáme kyslú kapustu a na ňu nakrájané mäso.