Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Varené pirohy – “dumplings”

Tlačiť

Viete o tom, že sa hovorí, že v Číne existovalo toľko druhov jedál, že keby aj každý chod v roku bol iný, nebol by problém jesť zakaždým niečo iné? Či tomu veríte, alebo nie, vyskúšajte prípravu čínskych knedličiek.

Príprava

75 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Cesto
Plnka

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Z múky a vody zamiesime tvrdšie cesto. Rozdelíme ho na 3-4 menšie bochníky a necháme odstáť prikryté cca 10 minút.

  2. Čerstvú kapustu nakrájame na tenšie rezance, vložíme do vriacej vody, varíme približne jednu minútu a scedíme.

  3. Mleté mäso premiešame s pripravenou kapustou, zázvorom, Podravka ochucovadlom, sójovou omáčkou a nasekanou mladou cibuľkou. Zmes dobre premiešame.

  4. Každý bochníček cesta vytvarujeme do valčeka a nakrájame ho na menšie kúsky. Každý kúsok cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na malý krúžok.

  5. Na každý kúsok cesta dáme lyžičku pripravenej plnky, okraje cesta natrieme vajcom a zložíme tak, aby sme získali tvar pirohu.

  6. Pripravené pirohy vložíme do horúcej vody a varíme 15-20 minút.

Tip

Pripravené surové pirohy „dumplings“ môžeme 3-4 minúty opekať na panvici, preliať s 300 ml bujónu a pokračovať vo varení ešte 10-15 minút.

Servírovanie

Scedené pirohy – “dumplings” podávame so sójovou omáčkou.