Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Varené pirohy – “dumplings”
Viete o tom, že sa hovorí, že v Číne existovalo toľko druhov jedál, že keby aj každý chod v roku bol iný, nebol by problém jesť zakaždým niečo iné? Či tomu veríte, alebo nie, vyskúšajte prípravu čínskych knedličiek.
Príprava
75 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Cesto
Plnka
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Z múky a vody zamiesime tvrdšie cesto. Rozdelíme ho na 3-4 menšie bochníky a necháme odstáť prikryté cca 10 minút.
-
Čerstvú kapustu nakrájame na tenšie rezance, vložíme do vriacej vody, varíme približne jednu minútu a scedíme.
-
Mleté mäso premiešame s pripravenou kapustou, zázvorom, Podravka ochucovadlom, sójovou omáčkou a nasekanou mladou cibuľkou. Zmes dobre premiešame.
-
Každý bochníček cesta vytvarujeme do valčeka a nakrájame ho na menšie kúsky. Každý kúsok cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na malý krúžok.
-
Na každý kúsok cesta dáme lyžičku pripravenej plnky, okraje cesta natrieme vajcom a zložíme tak, aby sme získali tvar pirohu.
-
Pripravené pirohy vložíme do horúcej vody a varíme 15-20 minút.
Tip
Pripravené surové pirohy „dumplings“ môžeme 3-4 minúty opekať na panvici, preliať s 300 ml bujónu a pokračovať vo varení ešte 10-15 minút.
Servírovanie
Scedené pirohy – “dumplings” podávame so sójovou omáčkou.