Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Vyprážaný kapor
Zo sveta bohatého na rybie špeciality sme tentokrát priniesli vyprážaného kapra. Čas prípravy – 50 minút a jednoduchosť prípravy sú skutočnosti prijateľné pre rýchle životné tempo, kvôli ktorým túto českú špecialitu radi zaradíme do nášho jedálneho lístka.
Príprava
50 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Príloha
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Rezne z kapra pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte Podravkou. Potom ich obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke.
-
Obalené kúsky kapra opražíme v horúcom oleji približne 5 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Na štvrtiny nakrájané zemiaky uvaríme v posolenej vode, precedíme a pridáme olej.
-
Obalené kúsky kapra a zemiaky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pažítkou, kôprom a zelerom.
Tip
Kúsky kapra zľahka obaľte v strúhanke a vyprážajte ich vo veľkom množstve oleja.
Servírovanie
Obaľovaného kapra so zemiakmi podávame so šalátom podľa vlastného výberu..