Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Vyprážaný kapor
hlavné jedlo
Zo sveta bohatého na rybie špeciality sme tentokrát priniesli vyprážaného kapra. Čas prípravy – 50 minút a jednoduchosť prípravy sú skutočnosti prijateľné pre rýchle životné tempo, kvôli ktorým túto českú špecialitu radi zaradíme do nášho jedálneho lístka.
Príprava
50 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Rezne z kapra pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte Podravkou. Potom ich obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Obalené kúsky kapra opražíme v horúcom oleji približne 5 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Na štvrtiny nakrájané zemiaky uvaríme v posolenej vode, precedíme a pridáme olej. Obalené kúsky kapra a zemiaky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pažítkou, kôprom a zelerom.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?