Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Zagorská zemiaková polievka

Tlačiť

Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba, alebo pokrájaným vareným párkom…

Príprava

40 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
  2. Na masle opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a zemiaky. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme červenú papriku a po pridaní 1, 2 l vody pokračujeme vo varení.
  3. Pridáme Podravka ochucovadlo, bobkový list, majorán, pretlačený cesnak a čierne korenie. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme v elektrickom mixéri.
  5. Škrobovú múčku vymiešame s kyslou smotanou, pridáme do polievky a všetko krátko povaríme.

Tip

Polievka bude výdatnejšia, ak do nej pridáte opečené chlebové kocky, alebo párok nakrájaný na kolieska.

Servírovanie

Pred podávaním zemiakovej polievky ju posypte sekanou petržlenovou vňaťou.

Hľadať v obchodoch: