Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Zelena juha – caldo verde
bravčové mäso, polievka, recepty, jesenný tanier
Za caldo verde ili zelenu juhu, tipično portugalsko jelo, ne morate čekati putovanje živopisnom zemljom – Portugal stiže k vama. Izvrstan okus neće vam biti nimalo stran, a upravo to je čar ovoga jela.
Príprava
45 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Krumpir ogulite i narežite na četvrtine, kelj na rezance, a luk sitno nasjeckajte. Na ugrijanom ulju popecite nasjeckani luk. Dodajte češnjak, krumpir, kelj i Vegetu te zalijte vrućom vodom da prekrije povrće. Promiješajte i pokriveno kuhajte dvadesetak minuta dok povrće ne omekša. Toplo povrće zajedno s tekućinom usitnite u električnoj sjeckalici i vratite u posudu. Dodajte još 400 ml vode i papar te kratko prokuhajte. Kobasice prokuhajte, narežite na ploške i dodajte juhi.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?