Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Zemiaková polievka s hubami

Tlačiť

Ak je košík húb jedinou jedlou vecou, ktorú chcete doniesť z lesa, ste pravdepodobne vegetarián/ka. “Lesné mäso” kvalitou konkuruje ozajstnému a chuťou ho dokonca prekonáva, osobitne, ak z neho pripravujeme polievku.

Príprava

40 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Na podávanie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu. Pridáme huby nakrájané na štvrtiny a suché dubáky, ktoré sme predtým 10 minút namáčali v studenej vode.

  2. Dusíme okolo 10 minút, potom pridáme olúpané zemiaky, nakrájané na kocky. Pridáme Podravku ochucovadlo, čierne korenie a dostatok vody, tak aby obsah hrnca zostal ponorený.

  3. Pokračujeme vo varení na miernom ohni, cca 20 minút. Pridáme škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody, víno a varíme ešte 2 minúty.

Tip

Na tejto polievke si výborne pochutíte, keď k nej pridáte opečený chlieb nakrájaný na kocky.

Servírovanie

Posypeme posekaným petržlenom a podávame s kyslou smotanou.