Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Zemiaková polievka s hubami
Ak je košík húb jedinou jedlou vecou, ktorú chcete doniesť z lesa, ste pravdepodobne vegetarián/ka. “Lesné mäso” kvalitou konkuruje ozajstnému a chuťou ho dokonca prekonáva, osobitne, ak z neho pripravujeme polievku.
Príprava
40 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Na podávanie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu. Pridáme huby nakrájané na štvrtiny a suché dubáky, ktoré sme predtým 10 minút namáčali v studenej vode.
-
Dusíme okolo 10 minút, potom pridáme olúpané zemiaky, nakrájané na kocky. Pridáme Podravku ochucovadlo, čierne korenie a dostatok vody, tak aby obsah hrnca zostal ponorený.
-
Pokračujeme vo varení na miernom ohni, cca 20 minút. Pridáme škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody, víno a varíme ešte 2 minúty.
Tip
Na tejto polievke si výborne pochutíte, keď k nej pridáte opečený chlieb nakrájaný na kocky.
Servírovanie
Posypeme posekaným petržlenom a podávame s kyslou smotanou.