Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Rizoto s cuketou
Rizoto je jedným z najpopulárnejších jedál z ryže. Vyskúšali ste ho už s cuketou?
Príprava
35 min
Porcia pre
2
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
- 
											Umytú cuketu nastrúhame. 
- 
											V panvici na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. 
- 
											Pridáme prelisovaný cesnak a ryžu. 
- 
											Za stáleho miešania krátko orestujeme, pridáme cuketu, zalejeme vínom a potom trochou vody. 
- 
											Osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. 
- 
											Dusíme na miernom ohni za občasného miešania a podlievania vodou (asi 400 ml). 
- 
											Keď je ryža takmer uvarená, primiešame smotanu, aby sme získali krémovú textúru. 
- 
											Na dochutenie pokrmu pridáme tekuté korenie Podravka Umami. 
- 
											Servírujeme s cottage cheese a opečenými mandľovými lupienkami. 
Tip
Namiesto smotany môžete použiť 1 lyžicu mascarpone.
Servírovanie
Pred podávaním ozdobíme pokrájaným syrom a opečenými mandľovými lupienkami.
 
		 
		